MUZEUL SATULUI DIN CALAFAT

a

A fost înființat în anul 2014, de Marinela Carauleanu – referent în cadrul Casei de Cultură din municipiu. Muzeul, situat pe strada 22 Decembrie, nr. 9 (Fosta Sala cinema), pune în valoare bogăția patrimoniului tradițional local printr-o colecție de țesături, costume populare, covoare, produse din lemn, obiecte de ceramică. De asemenea, în interiorul muzeului a fost amenajată și o cameră țărănească. Vizitatorii regăsesc totodată cufărul de la bunica, în care se ascunde un secol de amintiri, mărturii ale identății românești, precum și icoana împodobită. Mai sunt expuse costumele tradiționale de muncă și sărbătoare. Potrivit Marinelei Carauleanu, exponatele sunt moștenire de familie, dar și donații de la prieteni și de copiii din Ansamblul „Rozele Calafatului“.

Muzeul Satului din Calafat organizează diferite evenimente culturale în parteneriat cu diverse instituțiile din Calafat, Ghidici, Desa, precum și cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

Program de vizitare: luni – joi, între orele 08:00 – 16.30; vineri, de la 08:00 -14:00, iar sâmbăta între orele 11:00 – 14:00.