Atelierele de muzică și de creaţie populară

a

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj a demarat în anul 2015, ateliere de muzică și de creaţie populară, cu centre sociale din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, împreună cu voluntari ai Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova.

Atelierul „Ca la țară“ îi apropie pe copii de obiceiuri și tradiții, de specificul vieții la țară, iar atelierul „Să ne împrietenim cu muzica“ le dezvăluie tainele studiului muzical, îi familiarizează cu pianul, cu notele muzicale, îi inițiază în teoria muzicii și solfegiu.

Cele două ateliere, „Ca la țară“ și „Să ne împrietenim cu muzica“, s-au desfășurat anual, în Galeriile „Cromatic“, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj. Din anul 2021, atelierele sunt organizate și în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Calafat (Muzeul Satului), Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“ Calafat, Centrul Cultural Ghidici, Școala Gimnazială Desa, Liceul Tehnologic „Ștefan.Milcu“ Calafat, Școala Gimnazială Ghidici, Casa de tip familial I.