Secvențe din bucătăria tradițională

a

COMUNICAT

Secvențe din bucătăria tradițională“, în Galeriile „Cromatic“,

de Ziua Culturii Naționale

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj deschide, la Galeriile „Cromatic“ ale instituției, expoziția de fotografie „Secvențe din bucătăria tradițională“, ce cuprinde imagini cu preparate tradiționale care s-au regăsit pe mesele „Dolju-n bucate“ de-a lungul timpului.

Fiecare comunitate rurală, care s-a implicat în realizarea momentelor „Dolju-n bucate“ alături de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, s-a reprezentat prin preparate tradiționale specifice acestui județ, Olteniei, dar și altor regiuni românești sau românilor de peste Prut.

Din 2014, proiectul „Dolju-n bucate“ a implicat îndeosebi comunitatea locală, cetăţenii fiind primii susţinători ai acestuia. Importante momente „Dolju-n bucate“ s-au organizat în colaborare cu localitățile Dăbuleni, Calafat, Bârca, Urzicuţa, Giurgița, Izvoare, Pielești, Grecești, Cernătești, Ghidici, Maglavit, Mischii, Bratovoești, Afumați, cu Forumul de Prietenie Româno – Macedonean și Casa de Cultură „Amza Pellea“ din Băilești, A.T.R.ECO, Asociaţia Vlahilor din Bulgaria, asociațiile studențești de la Facultățile de Litere și Horticultură din cadrul Universității din Craiova, Asociația Studenților Basarabeni din Craiova și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

Vizitatorii Galeriilor „Cromatic“ vor putea vedea, pe lângă expoziția „Secvențe din bucătăria tradițională“, și expoziția de pictură „În lumina sărbătorilor de iarnă“, cu lucrări realizate în cadrul Taberei Internaționale de Pictură și Sculptură „Mișcare sufletească“, organizată de Ilinca Butucea, artist plastic și designer vestimentar.

Intrarea la expoziție este liberă, iar accesul este permis în grupuri de maximum 4 persoane, cu obligativitatea purtării măștii (de tip medical sau FFP2) pe toată durata vizitei, zilnic, în intervalul orar 10:00 – 16:00.

De asemenea, lucrările vor mai putea fi admirate și pe paginile facebook ale instituției: Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/ccp.dolj) și Galeriile Cromatic, Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/CJCPCTDj).