Expoziție fotografică „Dolju-n bucate” și Expoziție gastronomică „Din cămara oltenească” la Ziua Olteniei

a

COMUNICAT

Fotografii și bucate în Galeriile „Cromatic“, de Ziua Olteniei

Consiliul Județean Dolj și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se alătură din nou instituțiilor care sărbătoresc Ziua Olteniei, luni, 21 martie 2022, și vă invită la Galeriile „Cromatic“, la ora 13:00, pentru un crâmpei de sat tradițional, reflectat în Expoziția fotoDolju-n bucate“ și Expoziția gastronomică. „Din cămara oltenească“.

În expoziția foto vizitatorii vor regăsi imagini cu preparate tradiționale, pregătite de-a lungul timpului în proiectul „Dolju-n bucate“, proiect realizat cu sprijinul unor oameni iubitori de tradiții, din diverse localități doljene.

Bucuria de a dărui și de a se implica alături de instituție în promovarea bucătăriei tradiționale face ca Expoziția gastronomică „Din cămara oltenească“ să fie plină de savoare și gusturi felurite. Pe masa cu bucate vor fi expuse dulcețuri, conserve, murături din cămara doamnei Marinela Carauleanu de la Casa de Cultură a Municipiului Calafat, vechi colaborator al centrului și partener activ în proiectele instituției, din cămara familiei Stancu și Ioana Ciucă din comuna Țuglui, de asemenea din cămara familiei Cazan Petrică și Iulica din comuna Daneți, de la doamna Marinela Tudor din comuna Leu, din satul Nisipuri – comuna Dobrotești, din cămara familiei Constantin și Oprica Tudorache.

Alături de borcanele cu conserve, Marinela Tudor vine cu pâine tradițională, Ioana Ciucă așează gogoși din aluat de pâine, Marinela Carauleanu ne îmbie cu sarmale de post, plăcintă cu praz, plăcintă cu spanac.