ANSAMBLUL FOLCLORIC „BOBOCICA“ AL CASEI DE CULTURĂ „AMZA PELLEA“ DIN BĂILEȘTI

a

Ansamblul „Bobocica“, al Casei de Cultură „Ama Pellea” din Băilești, a fost înfiintat în anul 1998, sub îndrumarea maestrului coregraf Nicolae Matei. Au dus mai departe bucuria dansului coregrafii Ionel Garoafă și Adrian Radu.

Ansamblul a participat la festivaluri din țară, din Bulgaria și Serbia, a câștigat mai multe premii, printre care trofeul și marele premiu la Festivalul Internațional de Folclor „Dobroge, mândră grădină“ de la Mangalia, în anul 2012, premiul I la același festival în 2013, premiul I la Festivalul de Folclor „Cânt și joc dobrogean“ de la Eforie, etc.

În repertoriul Ansamblului folcloric „Bobocica“ regăsim dansuri populare din zona de sud a Olteniei (Mândrele, Boiereasca, Galaonul, Măturelele, Trei păzește, Tocul, Ca la baltă, Boul, Mărunțica Trandafirul, Alunelul, Țupa, Rustemul, Ghimpele, Troaca ş.a.m.d.), iar soliștii ansamblului – Maria Bușoi, Alexandru Lilea și Florin Scăunașu interpretează, de asemenea, cântece din zona Olteniei.

Inițial, ansamblul a avut componență mixtă si o formatie de călușari, dar în prezent formația de dansuri este alcătuită numai din fete, băieții fiind destul de reticenți la acest gen artistic.